La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

21 de gener: Sant Fructuós, bisbe i màrtir, i sants Auguri i Eulogi, diaques i màrtirs
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 17,11b-19): En aquell temps, Jesús alçà els ulls al cel i pregà dient: «Pare sant, guarda'ls en el teu nom (...). Jo els he confiat la teva Paraula, però ara el món els odia, perquè no són del món, com jo tampoc no en sóc (...)».

Sant Fructuós, bisbe i màrtir, i sants Auguri i Eulogi, diaques i màrtirs (s. III)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebra l'Església a les diòcesis de Catalunya la festa de sant Fructuós, bisbe i màrtir i dels seus diaques màrtirs Auguri i Eulogi. Del martiri dels tres n'estem ben informats per les Actes autèntiques, en concret, per l'anomenada Passió dels sants màrtirs Fructuós o Fruitós, Auguri i Eulogi. Moriren pel foc un dia com avui, el 21 de gener de l'any 259, sota els emperadors Valerià i Gal·liè. Davant el plorós poble de Déu que assistia a l'Amfiteatre tarragoní, Fructuós els animava dient-los: «No us mancarà pastor, i l'amor i la promesa del Senyor no podran fallir, ni en aquest món ni en l'altre. Perquè això que esteu veient és feblesa d'una hora».

Tertul·lià, l'escriptor cristià, havia ja afirmat, pocs anys abans, que «la sang dels màrtirs és llavor de cristians». El cristianisme, des d'aquella Seu, s'estengué ràpidament cap a d'altres llocs

—Tots els cristians hem de donar testimoni de Crist. Fins i tot, donant la mateixa vida si calgués fer-ho. «Si el gra de blat no mor, resta ell tot sol».