La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge V (C) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 13,31-33a.34-35): Quan Judes va ser fora, Jesús digué: «(...) Fills meus, encara estic amb vosaltres per poc temps. Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Així, doncs, estimeu-vos els uns als altres. Tothom coneixerà que sou deixebles meus per l'amor que us tindreu entre vosaltres».

El "nou manament": viure en Jesús per a poder actuar com Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, després de les paraules sobre la traïció de Judes, Jesús reprèn la invitació a rentar els peus els uns als altres, tot elevant-t'ho al rang de principi (cf. 13,14s). En què consisteix la novetat del nou manament?

S'ha dit que la novetat es manifesta en l'expressió "estimar com jo us he estimat", és a dir, com una mena d'esforç moral extrem. Però la veritable novetat del nou manament no pot ser l'elevació de l'exigència moral. El que és essencial en aquestes paraules és el "nou fonament" de l'ésser que se'ns ha atorgat. La novetat solament pot venir del do de la comunió amb el Crist, del viure en Ell. Només si ens deixem rentar una i una altra vegada, si ens deixem "purificar" pel mateix Senyor, podem aprendre a fer, juntament amb Ell, allò que Ell ha fet.

—La inserció del nostre jo en el seu —"visc jo, però ja no sóc jo que visc, sinó que el Crist viu en mi" (Ga 2,20)— és la novetat real.