La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 5 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,18-21): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si el món us odia, tingueu present que m'ha odiat primer a mi que a vosaltres (...). Recordeu allò que us he dit: ‘El criat no és més important que el seu amo’. Si m'han perseguit a mi, també us perseguiran a vosaltres (...)».

La fidelitat al Crist, llum per al món

Mn. Ferran JARABO i Carbonell (Agullana, Girona, Espanya)

Avui, l'Evangeli contraposa el món amb els seguidors del Crist. El món representa tot allò de pecat que trobem en la nostra vida. Una de les característiques del seguidor de Jesús és la lluita contra el mal i el pecat que es troba a l'interior de cada home i en el món. Amb Jesús ressuscitat és llum, llum que il•lumina les tenebres del món.

Ni el cristià, ni l'Església poden seguir les modes del món. El criteri únic, definitiu i ineludible és el Crist. No és Jesús el qui s'ha d'adaptar al món en el que vivim; som nosaltres els qui hem de transformar les nostres vides en Jesús. Quan la nostra societat secularitzada demana certs canvis o llicències als cristians i a l'Església, simplement ens està demanant que ens allunyem de Déu. El cristià s'ha de mantenir fidel a Crist i al seu missatge.

—Jesús ressuscitat, feu-me valent per a proclamar-vos —sense por— com la nostra llum i alegria. Esperit Sant, transformeu-me per a ser capaç de comunicar això al món!