La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 27 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,27-28): En aquell temps, mentre Jesús parlava, una dona alçà la veu entre la gent i li digué: «Sortoses les entranyes que et van dur i els pits que vas mamar!». Però Ell va respondre: «Més aviat sortosos els qui escolten la paraula de Déu i la guarden!».

Els "itineraris" de l'oració

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús ens mostra els "itineraris" de l'oració. Ésser home significa essencialment "relació amb Déu", i, per tant, parlar amb Ell i escoltar-lo. La nostra oració pot i ha de brollar del nostre cor, però sempre necessitem el recolzament de les pregàries vocals rebudes de la tradició piadosa (particularment, els "Salms").

En efecte, sense aquests ajuts per a l'oració, la nostra pregària personal esdevé subjectiva i fineix per reflectir més nosaltres que no pas el Déu vivent. És fonamental escoltar i guardar la seva Paraula! Normalment, el pensament s'avança a la paraula (primer tenim una idea i, després, cerquem la paraula per a expressar-la). En l'oració litúrgica en general, però, s'escau a l'inrevés: la paraula, la veu, ens precedeix, i el nostre esperit ha d'adaptar-se dòcilment a ella.

—Senyor, els homes per nosaltres mateixos no sabem demanar com cal. Per això, Vós heu vingut a ajudar-nos i amb les paraules d'oració que ens heu deixat podem conèixer-vos a poc a poc i posar-nos en camí envers Vós.