La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 2 (A) d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 3,1-12): Per aquells dies es va presentar Joan Baptista, que predicava en el desert de Judea dient: «Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop». De Joan parlava el profeta Isaïes quan deia: «És la veu d'un que crida en el desert: «Prepareu el camí del Senyor, aplaneu les seves rutes» (…).

Advent: escoltar la veu de Déu a través de les Sagrades Escriptures

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l’Evangeli ens presenta la figura de sant Joan Baptista, el qui es va retirar al desert de Judea i, amb la seva predicació, cridà el poble a convertir-se per tal d’estar preparat per a la imminent arribada del Messies.

Sant Gregori el Gran comenta que el Baptista “predica la recta fe i les obres bones, per a que la força de la gràcia penetri, la llum de la veritat resplendeixi, els camins vers Déu s’adrecin i neixin en el cor pensaments honestos després de l’escolta de la Paraula”. El precursor de Jesús, situat entre l’Antiga i la Nova Aliança, és com un estel que precedeix la sortida del Sol, del Crist, és a dir, d’Aquell sobre el qual —segons una altra profecia d’Isaïes— “reposarà l’esperit del Senyor: esperit de saviesa i intel•ligència, esperit de consell i fortalesa, esperit de ciència i temor del Senyor” (Is 11,2).

—També nosaltres estem cridats a escoltar la veu de Déu, que ressona en el desert del món a través de les Sagrades Escriptures.