La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist (A)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,51-58): En aquell temps, Jesús digué als jueus: «Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món».

Llavors els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?». Jesús els respongué: «(...) Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi, i jo, en ell (...)».

L'Eucaristia

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui Jesús anuncia el do més preciós que —en el seu amor infinit— es disposa a regalar-nos: Ell mateix, el seu propi Cos sacrificat i la seva Sang vessada per la nostra salvació. Solament una fe gran, només una gran confiança poden donar crèdit a aquestes paraules. Alguns jueus discutien i desconfiaven.

El fet històric és que Jesucrist, en la Última Cena, digué: "Això és el meu Cos..."; "Aquesta és la meva Sang...". El seu Cos i la seva Sang, literalment. El Crist és Déu i pot fer-ho. Si Ell ho ha dit, per què dubtar-ne? L'Església Catòlica mai n'ha dubtat. No se'ns demana entendre el miracle, sinó acceptar-lo. Curiosament, aquells jueus que discutiren, poc abans, s'havien beneficiat de la multiplicació dels pans i dels peixos: u n miracle que no discutiren!

—Jesús, confesso que amb l'Eucaristia "concentres" i perpetues la teva passió, mort i resurrecció. Jo puc viure tot això (fins a "menjar-m'ho"), simplement, rebent amb fe el teu Cos en la Comunió. Meravellós!