La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 34 de durant l'any: Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món (A)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 25,31-46): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Quan vingui el Fill de l’home en la seva glòria i tots els àngels amb ell, llavors s’asseurà damunt el tron de la seva glòria. I es reuniran davant d’ell totes les nacions, i separarà els uns dels altres, com el pastor separa les ovelles dels cabrits; i posarà, certament, les ovelles a la seva dreta i els cabrits a l’esquerra (...). I aniran aquests al suplici etern, i els justos a la vida eterna».

El "Judici final": gràcia i justícia

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la imponent imatge del Judici final hem de considerar-la no com quelcom terrorífic, sinó com a motiu d'una esperança que, simultàniament, apel•la la nostra responsabilitat. Déu és justícia i crea justícia: aquest és el nostre consol i la nostra esperança. Però en la seva justícia s'hi troba també la gràcia.

Això ho descobrim en adreçar una mirada vers Jesucrist crucificat i ressuscitat. Ambdues —justícia i gràcia— han de ser vistes en llur justa relació. La gràcia no exclou la justícia; no converteix la injustícia en dret. El Judici de Déu és esperança, tant perquè és justícia, com també perquè és gràcia. Si fos solament gràcia, faria irrellevant tot el que és terrenal i Déu continuaria a deure'ns la resposta a la pregunta sobre la justícia dins la nostra història. Si fos pura justícia, seria finalment només un motiu de temor.

—La vostra encarnació, Senyor, ha unit judici i gràcia de tal manera que la justícia s'estableix amb fermesa. Nogensmenys, la gràcia em permet encaminar-me ple de confiança vers l'encontre amb el meu "Jutge-Advocat".