La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 2 de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 20,17-28): En aquell temps, pujant Jesús a Jerusalem, prengué els Dotze deixebles en particular, i els digué en el camí: «Mireu que pugem a Jerusalem, i el Fill de l’home serà posat a mans dels grans sacerdots i dels escribes, i el condemnaran a mort, i el posaran a mans dels gentils perquè l’escarneixin i perquè sigui assotat i crucificat; i al tercer dia ressuscitarà (...).

El Fill de l’home no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a redempció per molts».

El "sofriment vicari" del Crist

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús prediu per tercera vegada la seva passió i se'ns mostra com aquest "un" que, obeint el Pare, pateix tot oferint la salvació a "tots". La teologia recent ha destacat la paraula "per", comú als quatre relats de l'Eucaristia; una paraula que pot ser considerada clau de volta no solament de la narració de l'Última Cena, sinó de la figura mateixa de Jesucrist.

"Per" connota una "actitud pro-existència": l'Ésser de Jesús no és un viure per a si mateix, sinó per als altres; i això no solament com un aspecte qualsevol de la seva existència, sinó com allò que el defineix més íntimament. El seu ésser, en tant que ésser, és un "ésser per a".

—El Fill de l'home ha vingut per a donar la seva vida en rescat per molts! Aquest és el nou culte: Jesús atrau la humanitat a la seva obediència vicària. Participar en el Cos i la Sang del Crist significa que Ell respon "per molts" —per nosaltres— i, en l'Eucaristia, ens acull entre aquests "molts".