La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 4 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 14,1-6): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Que els vostres cors s'asserenin. Creieu en Déu, creieu també en mi. A casa del meu Pare hi ha lloc per a molts; si no n'hi hagués, ¿us podria dir que vaig a preparar-vos-hi estada? I quan hauré anat a preparar-vos-la, tornaré i us prendré amb mi, perquè també vosaltres estigueu allà on jo estic (...).

Filiació divina

+ Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui, Jesús s'acomiada dels seus, abans de tornar al Pare. És el començament dels seus discursos d'acomiadament a l'evangeli de Joan. Jesucrist vol infondre consol en els seus deixebles, tot dient-los que marxa per a preparar-los una estada i els dóna ànims per tal que segueixin creient en el Pare i en Ell.

En tornar "a casa", Jesús es col•loca en el mateix pla que el Pare, ja que és Déu com Ell. El Pare és la seva casa, com el Fill és la casa del Pare: s'inhabiten mútuament en l'Esperit Sant. Nosaltres, fills en el Fill, tenim tots cabuda a la casa del cel, on Jesús ens ha preparat un lloc.

—Gràcies, Senyor Jesús, perquè ens prepareu lloc junt al Pare; gràcies perquè voleu portar-nos amb Vós a la vostra "Casa", i fer-nos compartir la glòria que Vós teniu des de sempre amb el Pare, en l'Esperit d'Ambdós.