La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 7 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 16,29-33): En aquell temps, els deixebles digueren a Jesús: «Ara sí que parles clar i no amb imatges. Ara veiem que ho saps tot i que no necessites que ningú et faci preguntes. Per això creiem que has sortit de Déu» (...).

Jesucrist, plenitud de la Revelació

Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui els deixebles diuen que Jesús parla clar, que entenen la seva revelació; creuen arribada la seva "hora". Però no entenen que revela un Regne espiritual, no polític com ells somien. Jesús els dissuadeix: llur fe es sosté amb pinces. Els profetitza que l'abandonaran i el deixaran sol amb el Pare.

Déu es revelà al seu poble pels profetes i els prometé que el seu Fill coronaria aquesta revelació. Els patriarques mantingueren aquesta esperança. Déu envià el Fill, la seva Paraula, per a què la revelació arribés a la seva plenitud. Ja no podem esperar més revelacions. Les "privades" no afegeixen res a la revelació bàsica acabada en Jesús i confirmada pel seu Esperit.

—Pare, us donem gràcies perquè el vostre Fill ens revela el misteri de la vostra divinitat i el vostre Esperit ens ho confirma a Pentecosta. Feu que incorporem la vostra Vida Trinitària a les nostres. Amén.