La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge I (A) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 4,1-11): En aquell temps, l'Esperit va conduir Jesús al desert perquè el diable el temptés (…).

El pecat, causa profunda de tot mal

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui és el primer diumenge de Quaresma, el temps litúrgic de quaranta dies que constitueix en l’Església un camí espiritual de preparació per a la Pasqua. Es tracta de seguir Jesús, que es dirigeix decididament vers la creu, cim de la seva missió de salvació.

Per què la creu? Perquè existeix el mal, més encara, el pecat, que segons les Escriptures és la causa profunda de tot mal. Molts rebutgen la mateixa paraula “pecat”, ja que suposa una visió religiosa del món i de l’home: si hom elimina Déu de l’horitzó del món, no es pot parlar de pecat. De la mateixa manera que quan s’oculta el sol desapareixen les ombres, també l’eclipsament de Déu comporta necessàriament l’eclipsi del pecat.

—Déu està decidit a llibertar els seus fills de l’esclavatge per tal de conduir-los a la llibertat. I l’esclavitud més greu i profunda és precisament el pecat. Per això, Déu envià els seu Fill al món: per alliberar els homes del domini de Satanàs, tot morint per nosaltres a la creu.