La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 2 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 20,17-28): En aquell temps, mentre Jesús pujava a Jerusalem va prendre a part els dotze deixebles i pel camí els digué: «Ara pugem a Jerusalem, i el Fill de l'home serà entregat als grans sacerdots i als mestres de la Llei, el condemnaran a mort i el posaran en mans dels pagans perquè l'escarneixin, l'assotin i el crucifiquin; però el tercer dia ressuscitarà (...). El Fill de l'home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom».

El "sofriment vicari" del Crist

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús prediu per tercera vegada la seva passió i se'ns mostra com aquest "un" que, obeint el Pare, pateix tot oferint la salvació a "tots". La teologia recent ha destacat la paraula "per", comú als quatre relats de l'Eucaristia; una paraula que pot ser considerada clau de volta no solament de la narració de l'Última Cena, sinó de la figura mateixa de Jesucrist.

"Per" connota una "actitud pro-existència": l'Ésser de Jesús no és un viure per a si mateix, sinó per als altres; i això no solament com un aspecte qualsevol de la seva existència, sinó com allò que el defineix més íntimament. El seu ésser, en tant que ésser, és un "ésser per a".

—El Fill de l'home ha vingut per a donar la seva vida en rescat per molts! Aquest és el nou culte: Jesús atrau la humanitat a la seva obediència vicària. Participar en el Cos i la Sang del Crist significa que Ell respon "per molts" —per nosaltres— i, en l'Eucaristia, ens acull entre aquests "molts".