La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 3 (B) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 2,13-25): Era a prop la Pasqua dels jueus, i Jesús va pujar a Jerusalem. En el recinte del temple va trobar els venedors de vedells, de moltons i de coloms, i els canvistes asseguts als seus llocs. Llavors es va fer un fuet de cordes i els tragué tots fora del temple (...) i digué (...): «Traieu això d'aquí! No convertiu en mercat la casa del meu Pare!». Els seus deixebles recordaren allò que diu l'Escriptura: «El zel del teu temple em consumeix». Llavors els jueus el van interrogar: «Amb quin senyal ens demostres que pots obrar així?». Jesús els contestà: «Destruïu aquest santuari, i en tres dies l'aixecaré» (...).

Jesús purifica el Temple

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, tenint la Passió a la vista, contemplem Jesús expulsant enèrgicament del Temple els mercaders que ocupaven "l'atri dels gentils". Jesucrist atacava la normativa en vigor disposada per l'aristocràcia del Temple, però no violava la Llei i els Profetes. Contra una praxi profundament corrupta, que havia esdevingut en "dret" (es permetia el mercadeig al lloc d'oració reservat per als gentils), Jesús reivindicava el vertader dret diví d'Israel.

El Crist removia allò que era contrari a l'adoració comú de Déu, tot desallotjant l'espai per a l'adoració de tots. De fet, no intervingué la policia del Temple i les autoritats es limitaren a demanar-li un "senyal" que el legitimés per a tot allò: "Destruïu aquest santuari, i en tres dies l'aixecaré" va ser la seva resposta: el seu "senyal" és la creu i la resurrecció.

La creu i la resurrecció el legitimen com Aquell que estableix el vertader culte. Jesús es justifica a través de la seva Passió: aquest és el signe de Jonàs, que Ell ofereix a Israel i al món.