La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge IV (A) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 9,1-41): En aquell temps, Jesús, tot passant, veié un home que era cec de naixement. Els seus deixebles li van preguntar: «Rabí, qui va pecar perquè nasqués cec: ell o els seus pares?». Jesús respongué: «No ha estat per cap pecat, ni d'ell ni dels seus pares, sinó perquè es manifestin en ell les obres de Déu (...)». Dit això, escopí a terra, va fer fang amb la saliva, el va estendre sobre els ulls del cec i li digué: «Vés a rentar-te a la piscina de Siloè —que vol dir “enviat”». Ell hi va anar, s'hi rentà i tornà veient-hi. Jesús (...), quan el trobà, li digué: «Creus en el Fill de l'home?». Ell li va respondre: «I qui és, Senyor, perquè hi pugui creure?». Li diu Jesús: «Ja l'has vist: és el qui et parla». Ell va afirmar: «Hi crec, Senyor». I el va adorar (...).

La llum de la fe: “Hi crec, Senyor”

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús guareix un home cec de naixement. La pregunta que el Senyor Jesús adreça al qui havia estat cec constitueix el culmini de la narració: “Creus en el Fill de l’home?”. Aquell home reconeix el signe realitzat per Jesús i passa de la llum dels ulls a la llum de la fe: “Hi crec, Senyor”.

Convé destacar com una persona senzilla i sincera, de manera gradual, recorre un camí de fe: en un primer moment troba Jesús com un “home” entre els altres; després el considera un “profeta”; i, finalment, els seus ulls s’obren i el proclama “Senyor”. En contraposició a la fe del cec curat es troba l’enduriment del cor dels fariseus que no volen acceptar el miracle, perquè es neguen a acceptar Jesús com el Messies.

—També nosaltres, a causa del pecat d’Adam nasquérem “cecs”, però en la font baptismal fórem il•luminats per la gràcia del Crist. El pecat havia ferit la humanitat, però en Crist resplendeix la novetat de la vida i la meta a la que som cridats.