La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 5 (A) de Quaresma
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 11,1-45): En aquell temps, un home que es deia Llàtzer estava malalt. Era de Betània, el poble de Maria i de la seva germana Marta. Maria era la qui va ungir el Senyor amb perfum i li eixugà els peus amb els cabells. Llàtzer, el malalt, era el seu germà. Les dues germanes enviaren a dir a Jesús: «Senyor, aquell que estimes està malalt» (...). Quan Jesús arribà, va trobar que Llàtzer ja era al sepulcre des de feia quatre dies. Betània és a prop de Jerusalem, cosa de tres quilòmetres, i molts dels jueus havien vingut a donar el condol a Marta i Maria per la mort del seu germà.

Quan Marta va saber que Jesús arribava, sortí a rebre'l. Maria es quedà a casa. Marta digué a Jesús: «Senyor, si haguessis estat aquí, no s'hauria mort, el meu germà. Però, fins i tot ara, jo sé que Déu et concedirà tot el que li demanis». Jesús li diu: «El teu germà ressuscitarà». Marta li respon: «Ja sé que ressuscitarà en el moment de la resurrecció, el darrer dia». Li diu Jesús: «Jo sóc la resurrecció i la vida. Qui creu en mi, encara que mori, viurà; i tot aquell qui viu i creu en mi, no morirà mai més. ¿Ho creus, això?». Ella li respon: «Sí, Senyor: jo crec que tu ets el Messies, el Fill de Déu, el qui havia de venir al món» (...).

El Crist enderroca el mur de la mort

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui escoltem la “veu de la fe” de llavis de Marta, la germana de Llàtzer. Jesús replica: “Jo sóc la resurrecció i la vida. Qui creu en mi, encara que mori, viurà”. Aquesta és la veritable novetat, que irromp i supera tota barrera. El Crist enderroca el mur de la mort; en Ell habita tota la plenitud de Déu, que és vida, vida eterna. Per això, la mort no tingué poder sobre Ell; i la resurrecció de Llàtzer és signe del seu domini total sobre la mort física, que davant Déu és com un “son”.

Però hi ha una altra mort, que costà al Crist la lluita més dura, inclús al preu de la creu: es tracta de la mort espiritual, el pecat, que amenaça amb arruïnar l’existència de l’home.

—Jesucrist morí per a vèncer aquesta mort, i la seva resurrecció no és el retorn a la vida precedent, sinó l’obertura d’una nova realitat, una “nova terra”, finalment unida de bell nou amb el cel de Déu.