La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres Sant

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 26,14-25): En aquell temps, un dels Dotze, l'anomenat Judes Iscariot, se n'anà a trobar els grans sacerdots i els digué: «Què esteu disposats a donar-me si us entrego Jesús?». Ells li van oferir trenta monedes de plata. I des d'aleshores Judes buscava una ocasió per entregar-lo.

El primer dia dels Àzims, els deixebles anaren a dir a Jesús: «On voleu que us fem els preparatius per a menjar el sopar pasqual?». Ell respongué: «Aneu a la ciutat, a casa de tal, i digueu-li: ‘El Mestre diu: La meva hora és a prop. Faré el sopar pasqual amb els meus deixebles a casa teva’». Els deixebles van complir el que Jesús els havia ordenat i prepararen el sopar pasqual (...).

La Pasqua

Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui, els apòstols preparen la Pasqua. Judes trama el "negoci" de lliurar el Mestre, sense sospitar que la seva traïció "proporciona" la Víctima de la nova Pasqua. Els altres apòstols preparen el banquet, sense saber que aquesta Pasqua ja no serà de l'Antic Testament, sinó del Nou: Jesús, aliment eucarístic i víctima a la creu.

Pasqua significa "pas" o fase: pas de l'esclavatge a la llibertat, pas pel desert, pel Jordà, pel Mar Roig... Un pas de Déu que sempre significa protecció i salvació. Era la major festa dels jueus: sacrifici i banquet conjuntament, que celebrava la seva història de salvació.

—Senyor Jesús, jo també vull preparar la vostra Pasqua com els deixebles. Sé que la vostra "hora" s'apropa, la de "passar" pel do de Vós mateix, pel sacrifici de la creu i per la mort. Que el vostre "pas" sigui el meu, i la vostra Pasqua el meu pas envers una vida nova en Vós.