La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres Sant
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 26,14-25): En aquell temps, va sortir un dels Dotze, el qui anomenaven Judes Iscariot, i anà als grans sacerdots, i digué: «Què em voleu donar i jo us el posaré a mans?». I ells li assenyalaren trenta monedes d’argent. I des d’aleshores cercava l’oportunitat de fer-lo a mans.

I el primer dia dels Àzims s’atansaren els deixebles a Jesús, dient: «On vols que et preparem [tot] per menjar la Pasqua?». Ell digué: «Aneu a la ciutat, a un cert home, i digueu-li: «El Mestre diu: el meu temps és a prop. A casa teva faig la Pasqua amb els meus deixebles». I els deixebles feren tal com els ho va ordenar Jesús i prepararen la Pasqua (...).

La Pasqua

Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui, els apòstols preparen la Pasqua. Judes trama el "negoci" de lliurar el Mestre, sense sospitar que la seva traïció "proporciona" la Víctima de la nova Pasqua. Els altres apòstols preparen el banquet, sense saber que aquesta Pasqua ja no serà de l'Antic Testament, sinó del Nou: Jesús, aliment eucarístic i víctima a la creu.

Pasqua significa "pas" o fase: pas de l'esclavatge a la llibertat, pas pel desert, pel Jordà, pel Mar Roig... Un pas de Déu que sempre significa protecció i salvació. Era la major festa dels jueus: sacrifici i banquet conjuntament, que celebrava la seva història de salvació.

—Senyor Jesús, jo també vull preparar la vostra Pasqua com els deixebles. Sé que la vostra "hora" s'apropa, la de "passar" pel do de Vós mateix, pel sacrifici de la creu i per la mort. Que el vostre "pas" sigui el meu, i la vostra Pasqua el meu pas envers una vida nova en Vós.