La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús (B)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 19,31-37): En aquell temps, era divendres, per als jueus era el dia de la preparació, i els cossos no es podien quedar a la creu durant el repòs del dissabte (...). Per això els jueus van demanar a Pilat que trenquessin les cames dels crucificats i traguessin els seus cossos (...). Quan arribaren a Jesús, es van adonar que ja era mort i no li trencaren les cames, però un dels soldats li traspassà el costat amb un cop de llança, i a l'instant en va sortir sang i aigua (...).

El cor de Déu s'estremeix de compassió!

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'Església presenta per a la nostra contemplació el misteri del cor d'un Déu que es commou i vessa tot el seu amor sobre la humanitat: el cor de Déu s'estremeix de compassió!

Un amor misteriós, que en els textos del Nou Testament se'ns revela com incommensurable passió de Déu envers l'home. No es rendeix davant la ingratitud, ni tan sols davant del rebuig del poble que s'ha escollit. Amb infinita misericòrdia envia al món el seu Fill unigènit amb vista a carregar-se el destí de l'amor destruït; per tal que, derrotant el poder del mal i de la mort, restitueixi la dignitat de fills a uns éssers humans esclavitzats pel pecat. Tot això és a un preu car: el Fill unigènit del Pare és immolat a la creu.

—En el Cor de Jesús s'expressa el nucli essencial del cristianisme; en el Crist se'ns revela i se'ns lliura tota la novetat revolucionària de l'Evangeli: l'Amor que ens salva i ens fa viure ja en l'eternitat de Déu.