La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 1 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,14-20): I després que Joan fos arrestat, anà Jesús a la Galilea, i hi predicava l’evangeli de Déu, dient: «S’ha complert el temps, i el regne de Déu és a prop; convertiu-vos i creieu en l’evangeli» (...).

Què és l'Evangeli?

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'evangelista Marc descriu el començament de la vida pública de Jesús, tot recollint el contingut fonamental del seu missatge. Tant Marc com també Mateu defineixen l'anunci de Jesucrist com "Evangeli". Però, què és realment l'Evangeli? Recentment s'ha traduït com "Bona Nova", però resta molt per sota de la grandesa que té la paraula "evangeli".

Antigament, les proclames que procedien de l'emperador s'anomenaven "evangelis". Allò que ve de l'emperador —aquesta era la idea de fons— és missatge salvador, no solament una notícia, sinó transformació del món vers el bé. Quan els evangelistes prenen aquest terme volen dir que allò que els emperadors, que es tenien per deus, reclamaven sense dret (ells no podien salvar el món), aquí realment succeeix: es tracta d'un missatge amb autoritat que no és solament paraula, sinó també realitat.

—Perquè Vós, Jesús, sou el Fill de Déu davallat al món, el vostre "Evangeli" no és un discurs merament informatiu, sinó operatiu: força eficaç que penetra el món tot salvant-lo i transformant-lo.