La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 1 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,21-28): I entren a Cafarnaüm. I de seguida, [Jesús] entrant el dissabte a la sinagoga, hi ensenyava (...). I justament hi havia en la sinagoga d’ells un home amb un esperit immund, i cridà dient: «Deixa; què hi ha entre tu i nosaltres, Jesús Natzarè? ¿Has vingut a perdre’ns? Sé qui ets tu: el Sant de Déu». I el comminà Jesús, dient: «Calla(...)».

Qui és Déu? Déu té un nom!

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui assistim a una escena horripilant: el diable diu saber qui és Jesús. Més encara: confessa la santedat de Déu! El Crist li imposa silenci... I nosaltres, sabríem dir qui és Déu? Moisès li demanà el seu nom i Déu li ho va donar: "Jo sóc qui sóc". El Fill s'encarna i pren un nom: "Jesús de Natzaret". Qui no té nom és el diable: és, simplement, "legió".

Déu té un nom i ens crida pel nostre nom. És persona i cerca la persona. Té un rostre i cerca el nostre rostre. Té un cor i cerca el nostre cor. Nosaltres no som per a Ell una funció en una maquinària còsmica. Nom equival a aptitud per a ser cridats, equival a comunitat. Per això, el Crist és el vertader Moisès, la culminació de la revelació de nom.

—Jesús, Vós no porteu una "nova paraula" com a nom: Vós mateix sou el rostre de Déu. Gràcies a Vós podem invocar Déu com a "Tu", com a persona, com a cor.