La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 15 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,34--11,1): En aquell temps, Jesús digué als seus apòstols: «(…) I qui no pren la seva creu i no em segueix, no és digne de mi. El qui trobi la seva vida, la perdrà; i el qui perdi la seva vida per causa de mi, la trobarà (...)».

Què és amor?

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui —en el nostre temps— "amor" significa tantes coses —àdhuc contràries— que sovint hom no percep el seu sentit genuí. Tots volem amor, però no tot és amor. Jesús ofereix un criteri assenyat: estimar és un "perdre's". Qui no està disposat a les "fatigues de l'èxode" no pot estimar: amor i comoditat són incompatibles.

La Trinitat representa l'amor essencial (un etern "Ésser per a...") i l'home és la imatge de Déu: algú que per inclinació natural desitja "donar i rebre amor". Perdre la vida!: Jesucrist descriu el seu propi itinerari, que a través de la creu el porta a la resurrecció. És el camí del gra de blat que cau a terra i mor, tot donant fruit abundant. L'amor és una exigència que no em deixa intacte: no puc limitar-me a seguir essent jo sense més, sinó que he de perdre'm una vegada i una altra.

—Jesús, Fill de Déu, que "sou per a" nosaltres fent-vos home, concediu-me seguir els vostres viaranys d'amor "essent i vivint per als" altres.