La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 17 (B) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,1-15): (…) Quan la gent veié el senyal prodigiós que ell havia fet, començaren a dir: «Realment, aquest és el profeta que havia de venir al món» (...).

Els "signes" en la vida del Crist

Mn. Jordi CASTELLET i Sala (Sant Hipòlit de Voltregà, Barcelona, Espanya)

Avui ens sorprenem tot veient Jesús donant menjar a tanta gent. És el més petit —un noiet— el qui aporta tot el que té i ho posa al servei dels Apòstols, del Crist, de l'Església. Jesús ho beneeix i arriba el miracle, el signe del Regne: n'hi hagué per a tots i en sobrà!

Jesucrist —la Imatge, la Paraula del Pare— ens reuneix al voltant seu. Ell mateix es farà aliment nostre en l'Eucaristia. Abans, però, ho anticipa amb aquest signe de la multiplicació dels pans. Primer prepara la nostra fe... i després se'ns dóna en el "misteri de l'alimentació": el Crist, tot entrant al meu cos, esdevé el meu cos per tal que jo sigui el seu Cos, les seves mans, els seus ulls, el seu somriure, la seva mirada, la seva paraula...

—Senyor Jesús, sigueu Vós la meva vida. Vós, que teniu present les necessitats de tot el món, em teniu a mi per tal que, amb la vostra Gràcia, jo pugui col•laborar en l'obra del vostre Regne. Amén.