La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XVIII (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 14,13-21): En aquell temps, quan Jesús rebé la nova de Joan Baptista, se n'anà en una barca tot sol cap a un lloc despoblat (...). Veié una gran gentada, se'n compadí (...) i llavors va manar que la gent s'assegués a l'herba, prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, digué la benedicció, partí els pans, els donà als seus deixebles, i ells els donaren a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n'ompliren dotze cistelles. Els qui n'havien menjat eren uns cinc mil homes, a més de les dones i les criatures.

Sagrament de l'Eucaristia (la Missa)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, amb la multiplicació dels pans i peixos, Jesucrist anuncia quelcom gran: la Missa. En ella, el seu Cos i la seva Sant —amorosament "partits" a la Creu— els "reparteix" ara com "Pa" i "Beguda", per alimentar la nostra vida sobrenatural. En l'Eucaristia, el gest tan humà de "partir" per a "repartir" assoleix una profunditat inèdita: Jesús mateix se'ns lliura. És allò més gran del món!

La "primera Missa" fou l'Última Cena. Jesucrist complí el que havia dit en el discurs del Bon Pastor: "Ningú no em treu la vida, sinó que jo l'entrego lliurement". Se li traurà la vida a la Creu, però ja aleshores Ell mateix l'estava oferint. En l'Última Cena —instituint l'Eucaristia— ens "regala" el dolor de la Creu, tot transformant la seva mort violenta en un acte de lliure entrega pels altres.

—Senyor, gràcies us siguin donades per l'Eucaristia. En ella ens beneficiem de la vostra hospitalitat: Vós ens rebeu en el vostre Fill Jesucrist crucificat i ressuscitat.