La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 21 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 25,1-13): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles aquesta paràbola: «Amb el Regne del cel passarà com amb deu noies que van prendre les seves torxes per sortir a rebre l'espòs. N'hi havia cinc que no tenien seny i cinc que eren assenyades. Les que no tenien seny van prendre les seves torxes, però no es van endur oli. En canvi, les assenyades es van endur ampolles amb oli juntament amb les torxes. Com que l'espòs tardava, els vingué son a totes i es van adormir (...). Vetlleu, doncs, perquè no sabeu ni el dia ni l'hora».

La certesa de la paraula de Jesús només es pot provar en "l'assaig"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesucrist mostra com cal concretar la "vigilància" (ja esmentada en el capítol anterior del "Discurs Escatològic"). Amb la "Paràbola de les noies desassenyades i de les prudents" insisteix en què al cristià no li basta amb esperar, ha d'actuar; no basta amb "estar" a l'Església, sinó que cal mantenir viva la fe i fer bones obres.

"Vigilància" no significa sortir del present, tot oblidant la tasca actual, sinó actuar —aquí i ara— tal com s'hauria d'obrar davant els ulls de Déu. "Vigilància" implica, sobretot, obertura al bé, a la veritat, a Déu, enmig d'un món sovint inexplicable i aclaparat pel poder del mal. "Vigilància" comporta que l'home procuri, amb totes les forces i amb gran sobrietat, fer el que és just, no vivint segons els seus propis desitjos, sinó segons l'orientació de la fe.

—La veritat de la vostra paraula, Jesús, no és exigible teòricament: la seva certesa només es pot prova en l'assaig, tot endinsant-me en la vostra voluntat.