La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 21 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 25,14-30): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Un home que havia de fer un llarg viatge va cridar els seus servents i els va confiar els seus béns. A un li donà cinc talents; a l'altre, dos, i a l'altre, un —a cada un segons la seva capacitat—, i després se'n va anar. Immediatament, el qui havia rebut cinc talents els va fer treballar i va guanyar-ne cinc més. Igualment, el qui n'havia rebut dos en va guanyar dos més. Però el qui n'havia rebut un se'n va anar a fer un clot a terra i va amagar-hi els diners del seu amo (...)».

La "Paràbola dels talents"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la "Paràbola dels talents" podríem titular-la com la "Paràbola del servent covard", ja que per por amaga el diner del seu senyor, en lloc d'invertir-lo com els altres servents, i multiplicar-lo. El "talent" que se'ns ha regalat, el tresor de la veritat, ens ha estat confiat com un servei als demés: no ha de ser ocultat; cal repartir-lo, per tal que obri i renovi com el llevat la humanitat.

Avui, a Occident som ràpids per a enterrar el tresor, tant per covardia —en el fons, increença— com també per negligència: l'enterrem perquè nosaltres mateixos tampoc no volem ser importunats per la veritat, ja que pretenem viure tranquils la nostra pròpia vida sense el pes de la responsabilitat.

—Senyor-Déu, el do del vostre coneixement, el do del vostre amor al cor obert del vostre Fill Jesús, hauria d'urgir-nos a fer que tots els racons de la terra puguin contemplar la vostra salvació.