La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 22 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 4,16-30): En aquell temps, Jesús se n'anà a Natzaret, on s'havia criat. El dissabte, com tenia per costum, va entrar a la sinagoga i s'aixecà a llegir. Li donaren el volum del profeta Isaïes, el desplegà i va trobar el passatge on hi ha escrit: «L'Esperit del Senyor reposa sobre meu, perquè Ell m'ha ungit. M'ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits, a proclamar l'any de gràcia del Senyor» (...).

El bé comú: el bé de tot l'home per a tots els homes

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, les paraules profèticament anunciades i concretament acomplides en Jesucrist —segons el seu propi testimoni— ens parlen de la necessitat de la gràcia (ajuda) de Déu per al bé de l'home. La Doctrina Social de l'Església ha encunyat el concepte de "bé comú", tot destacant-lo com una exigència moral per al desenvolupament de la humanitat.

No hi ha desenrotllament ple sens el bé espiritual i moral de les persones, considerades en llur totalitat d'ànima i cos. Alhora, en una societat en vies de globalització, el bé comú i l'esforç per ell, han d'abastar necessàriament tota la família humana, és a dir, la comunitat dels pobles i nacions, donant així forma d'unitat i de pau a la "ciutat de l'home", i fent-la en certa mesura una anticipació de prefigura la ciutat de Déu sense barreres.

—Conseqüentment, la Doctrina Social de l'Església ha arribat a definir el "bé comú" com el "bé de tot l'home per a tots els homes".