La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 22 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,1-11): En aquell temps, Jesús (...) pujà en una de les barques, que era de Simó, li demanà que l'apartés una mica de terra, s'assegué i instruïa la gent de la barca estant.

Quan acabà de parlar, digué a Simó: «Tira llac endins i caleu les xarxes per a pescar». Simó li respongué: «Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem agafat res; però, ja que tu ho dius, calaré les xarxes». Ho feren així, i van arreplegar tant i tant de peix que les xarxes se'ls esquinçaven (...). Simó Pere, en veure-ho, es llançà als genolls de Jesús dient: «Aparta't de mi, Senyor, que sóc un pecador!» (...). Jesús digué a Simó: «No tinguis por. D'ara endavant seràs pescador d'homes» (...).

L'Església "missionera"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui descobrim "l'empremta missionera" present a l'Església des dels seus primers fonaments: el mateix Romà Pontífex és "pescador d'homes". Simó fou cridat un dia com qualsevol altre, mentre realitzava el treball de pescador. El Mestre veu dues barques amarrades a la vora i els demana pujar a una, la de Simó. Allunyant-se una mica de la riba, ensenya a la gentada: la barca de Pere esdevé la càtedra de Jesucrist.

Quan hagué acabat, li demana a Simó que cali les xarxes. Jesús era un fuster, no era un expert de la pesca. Nogensmenys, "Simó el pescador" es refia d'Ell. La seva reacció davant la pesca miraculosa és d'estremiment. Jesús respon tot convidant-lo a tenir confiança i obrir-se a un projecte que supera tota expectativa: "Pescador d'homes". Pere no podia imaginar que un dia arribaria a Roma i que allí seria "pescador d'homes" per a Déu.

—Senyor, amb Pere, ens sentim "enviats" per Déu per a portar el vostre Evangeli a totes les ànimes.