La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 22 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,1-11): En aquell temps, Jesús (...). Pujà en una de les barques, que era de Simó, i li va demanar que l’apartés una mica de terra, i assegut, de la barca estant, ensenyava les multituds.

Quan acabà de parlar, digué a Simó: «Guia mar endins, i caleu les vostres xarxes per a la pesca». Simó li contestà: «Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit sense agafar res, però en la teva paraula calaré les xarxes». Ho van fer i reuniren una gran quantitat de peixos, i les xarxes se’ls esquinçaven (...). I havent-ho vist Simó Pere, es llançà als genolls de Jesús, dient: «Aparta’t de mi, que soc un home pecador, Senyor» (...). I Jesús digué a Simó: «No tinguis por, d’ara en endavant seran homes que agafaràs» (...).

L'Església "missionera"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui descobrim "l'empremta missionera" present a l'Església des dels seus primers fonaments: el mateix Romà Pontífex és "pescador d'homes". Simó fou cridat un dia com qualsevol altre, mentre realitzava el treball de pescador. El Mestre veu dues barques amarrades a la vora i els demana pujar a una, la de Simó. Allunyant-se una mica de la riba, ensenya a la gentada: la barca de Pere esdevé la càtedra de Jesucrist.

Quan hagué acabat, li demana a Simó que cali les xarxes. Jesús era un fuster, no era un expert de la pesca. Nogensmenys, "Simó el pescador" es refia d'Ell. La seva reacció davant la pesca miraculosa és d'estremiment. Jesús respon tot convidant-lo a tenir confiança i obrir-se a un projecte que supera tota expectativa: "Pescador d'homes". Pere no podia imaginar que un dia arribaria a Roma i que allí seria "pescador d'homes" per a Déu.

—Senyor, amb Pere, ens sentim "enviats" per Déu per a portar el vostre Evangeli a totes les ànimes.