La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXIV (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,21-35): En aquell temps, Pere preguntà a Jesús: «Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades?». Jesús li respon: «No et dic set vegades, sinó setanta vegades set (...).

El perdó costa quelcom, sobretot al qui perdona

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, en escoltar de Jesucrist el "fins a setanta vegades set", intuïm la profunditat del perdonar. Què és realment el perdó? L'ofensa és una realitat, una força objectiva que ha causat una destrucció que cal remeiar. Per això, el perdó ha de ser quelcom més que intentar oblidar. L'ofensa ha de ser sanada i superada.

El perdó costa quelcom, abans de res a qui perdona: ha de superar en el seu interior el dany rebut i renovar-se a si mateix, de manera que aquest procés de transformació després abasti també l'altre, el culpable, i així ambdós, patint fins el fons el mal i superant-lo, en surtin renovats. Déu només pogué superar la culpa i el sofriment dels homes intervenint personalment, patint Ell mateix en el seu Fill, que ha dut aquesta càrrega i l'ha superat mitjançant el lliurament de si mateix.

—Senyor, ajudeu-nos a superar les culpes: amb Vós podrem comprometre veritablement els nostres cors i lliurar la nostra existència.