La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXIV (C) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 15,1-32): En aquell temps, els publicans i els altres pecadors s'acostaven tots a Jesús per escoltar-lo. Els fariseus i els mestres de la Llei murmuraven i deien: «Aquest home acull els pecadors i menja amb ells». Jesús els va proposar aquesta paràbola: «Si un home d'entre vosaltres té cent ovelles i en perd una, ¿no deixa les noranta-nou al desert i va a buscar la perduda fins que la troba? (...)».

El Crist restaura la creació. L’apòstol ha de sortir a donar la Bona Nova

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos del Papa Francesc) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui hem de sortir a contar que, des de fa dos mil anys, hi ha un Home que vol reeditar el paradís terrenal, i vingué per això mateix. Jesús ve a restaurar, a re-crear: “Déu que tan admirablement creàreu totes les coses, i més admirablement les vàreu recrear...”.

Els temps ens urgeixen. No tenim dret a romandre acaronant-nos l’ànima, a restar tancats en la nostra vida... No tenim dret a estar tranquils. Hem de sortir de la nostra closca i contar a la gent que Jesús viu, i que viu per a ell, per a ella, per a nosaltres, i dir-ho amb alegria... malgrat que a vegades un sembli una mica boig. El missatge de l’Evangeli és bogeria, diu sant Pau. Hem d’anar a sembrar esperança, hem de sortir a cercar.

—El primer que va fer la Verge Maria, quan rebé la Bona Nova al seu si, fou sortir tot corrents a prestar un servei. Anem corrents a prestar el servei de què creiem en la Bona Nova: la Bona Nova del Crist ahir, avui i sempre.