La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 24 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 8,1-3): En aquell temps, Jesús feia camí per ciutats i pobles, predicant i evangelitzant el regne de Déu. I els Dotze eren amb ell, i també algunes dones que havien estat guarides d’esperits malignes i de malalties: Maria, anomenada Magdalena, de la qual havien sortit set dimonis, i Joana, muller de Cusa, procurador d’Herodes, i Susanna, i altres moltes, que els servien amb els seus béns.

La dona

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesús camina juntament amb els Dotze predicant, i va acompanyat d'algunes dones. Si bé hi ha una diferència entre el seguiment dels Dotze i el de les dones, els Evangelis deixen clar que "moltes" dones formaven part de la comunitat restringida dels creients, i que el seu "acompanyar Jesús en la fe" era essencial per a pertànyer a aquesta comunitat. Això es demostraria després clarament al peu de la Creu i en el context de la resurrecció.

Davant del costum jueu de l'època, que considerava les dones com éssers de segon rang, el Crist inicia una mena d'emancipació de la dona. La feminitat realitza allò humà tant com la masculinitat, però amb una modulació diversa: precisament, les dones tenen una especial sensibilitat per a captar allò nou, distint, gran, misteriós que apareix en Jesucrist. Ell les admet de manera especial a la seva companyonia i, així, emergeix el "carisma de les dones".

—Maria, sou beneïda entre totes les dones i Mare de l'Església.