La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 24 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 8,4-15): En aquell temps, es reuní una gran gentada entorn de Jesús i hi acudien de totes les poblacions. Ell els digué, valent-se d'una paràbola: «Sortí el sembrador a sembrar la seva llavor. I, mentre ell sembrava, una part caigué arran del camí, i va ser trepitjada i els ocells del cel se la menjaren. I una part caigué sobre la pedra, i un cop nascuda s’assecà perquè no tenia humitat. I una altra caigué entre espines, i brotant al mateix temps les espines l’ofegaren. I una altra caigué en terra bona, i un cop nascuda donà un fruit del cent per u». Dient això exclamava: «El qui tingui orelles per escoltar, que escolti».

I li preguntaven els seus deixebles què volia dir aquesta paràbola. I ell els digué: «A vosaltres us ha estat donat de conèixer els misteris del regne de Déu, però als altres en paràboles, perquè mirant no vegin, i sentint no entenguin (...).

Des de la Creu, Déu ens "obre els ulls i les oïdes"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, escoltada la "Paràbola del sembrador", els deixebles pregunten al Mestre pel seu significat. A través d'una resposta enigmàtica, els diu per què parla en paràboles a la gent. En el nucli de la resposta s'hi troben unes paraules quasi iròniques, inspirades en Isaïes.

El profeta havia "fracassat" perquè el seu missatge no era "políticament correcte". Però, a través d'aquest mateix fracàs, les seves paraules resultaren eficaces. És el mateix destí de Jesucrist: la Creu, de la qual brolla una gran fecunditat. Aquí la "Paràbola del sembrador" és molt il•lustrativa. El temps de Jesús és el temps de la llavor i de la sembra. Jesús mateix és el gra que, "fracassant" a la Creu, morirà tot donant molt de fruit. Essent elevat a la Creu —tal com havia predit— atrauria tots cap a Ell.

—Jesús, amb Vós el "fracàs" dels profetes apareix sota una altra llum: la vostra Creu és el mode d'aconseguir que tots els ulls i totes les oïdes s'obrin envers Déu.