La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXV (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 16,1-13): En aquell temps, Jesús deia també als seus deixebles: «Un home ric tenia un administrador, que va ser acusat de malversar els seus béns. Ell el cridà i li digué: ‘Què és això que sento a dir de tu? Dóna'm comptes de la teva administració, perquè d'ara endavant ja no podràs administrar els meus béns’ (...)».

Corrupció i il·legalitat en el capteniment de subjectes econòmics i polítics

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, el quadre del desenvolupament es desplega en múltiples àmbits. Els actors i les causes tant del subdesenvolupament com del desenvolupament són múltiples, les culpes i els mèrits són molts i distints. Això ens hauria de menar vers l’alliberament de les ideologies, que sovint simplifiquen de manera artificiosa la realitat, i a examinar amb objectivitat la dimensió humana dels problemes.

Se segueix produint l’escàndol de les disparitats esfereïdores. Malauradament, hi ha corrupció i il•legalitat tant en el capteniment de subjectes econòmics i polítics de països rics, nous i antics, com en els països pobres. La manca de respecte dels drets humans dels treballadors és provocada a voltes per grans empreses multinacionals i també per grups de producció local. Els ajuts internacionals s’han desviat amb freqüència de la seva finalitat per irresponsables tant entre els donants com entre els beneficiaris.

—Cal remarcar que no n’hi ha prou amb progressar solament des del punt de vista econòmic i tecnològic. El desenvolupament necessita ser sobretot autèntic i integral.