La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 25 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,43b-45): En aquell temps, veient Jesús que estaven tots meravellats amb les coses que feia, i digué als seus deixebles: «Feu entrar en les vostres orelles aquestes paraules: ha de succeir que el Fill de l’home sigui posat a mans dels homes». Però ells no entenien aquestes paraules (...).

La "Nova Aliança" segellada amb la Sang del Crist

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, davant l'expectativa d'un messianisme espectacular, Jesús anuncia els seus patiments que oferirà "per" nosaltres. La seva fidelitat consisteix a què Ell no solament actua com "Déu respecte nosaltres", sinó també com "home respecte Déu", tot fundant així l'Aliança de manera irrevocablement estable.

Aquest empeltament ja incommovible de l'aliança en el cor de l'home té lloc en el sofriment vicari del Fill que s'ha fet servent. Des d'aleshores, a tota la marea bruta del mal es contraposa la obediència del Fill, en el qual Déu mateix ha patit. La sang dels animals no podia ni "expiar" el pecat ni unir els homes amb Déu; era simplement un signe d'esperança. Però en les paraules de Jesús sobre el calze, tot això s'ha reassumit i convertit en realitat.

—Jesús, Vós ens doneu la "Nova Aliança" segellada amb la vostra Sant, amb la donació total de Vós mateix. Aquest és el "nou culte" en el que la humanitat és atreta a la vostra mateixa obediència!