La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 27 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,15-26): En aquell temps, després que Jesús hagué tret un dimoni, alguns d’ells digueren: «Per Beelzebul, el príncep dels dimonis, expulsa dimonis». I altres, temptant-lo, li demanaven un senyal del cel (...).

Déu omnipotent i misericordiós

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos del Papa Francesc) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesús, ple de paciència, revela la omnipotència de Déu. “És propi de Déu usar misericòrdia i especialment en això es manifesta la seva omnipotència”: aquestes paraules de sant Tomàs d'Aquino mostren com la misericòrdia divina no és de cap manera un signe de debilitat, sinó més aviat la qualitat de l'omnipotència de Déu. És per això que la litúrgia, en una de les col·lectes més antigues, invita a pregar dient: «Oh Déu que mai no manifesteu tant la vostra omnipotència com en la misericòrdia i el perdó».

Déu serà sempre per a la humanitat com Aquell que és present, pròxim, provident, sant i misericordiós. “Pacient i misericordiós” és el binomi que sovint apareix en l'Antic Testament per descriure la natura de Déu. Amb la mirada fixa en Jesús i en el seu rostre misericordiós podem percebre l'amor de la Santíssima Trinitat. La missió que Jesús ha rebut del Pare ha estat la de revelar el misteri de l'amor diví en plenitud. “Déu és amor” (1Jn 4,8.16), afirma per la primera i única vegada en tota la Sagrada Escriptura l'evangelista Joan.

—Aquest amor s'ha fet ara visible i tangible en tota la vida de Jesús.