La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 29 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,39-48): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «I sapigueu això: que si l’amo de la casa sabés a quina hora ha de venir el lladre, no deixaria foradar la seva casa. I vosaltres estigueu preparats, que a l’hora que no us penseu, el Fill de l’home vindrà» (...).

La somnolència dels deixebles i el poder del mal

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la crida a la vigilància apareix amb una urgència molt immediata. Havia estat un tema central en l'anunci a Jerusalem, però apunta anticipadament a la història futura del cristianisme. La somnolència dels deixebles segueix sent al llarg dels segles una ocasió favorable per al poder del mal.

Aquesta somnolència és un embotiment de l'ànima, que no es deixa inquietar per tota la injustícia i el sofriment que devasten la terra. És una insensibilitat que prefereix ignorar tot això; es tranquil•litza pensant que, en el fons, no és tan greu, i així pot romandre en l'autocomplaença de la pròpia existència satisfeta. Però aquesta falta de sensibilitat de les ànimes, tant pel que fa a la proximitat de Déu com al poder amenaçador del mal, atorga un poder en el món al maligne.

—Davant els nostres esperits adormits, Vós Senyor dieu de vós mateix: "Em moro de tristor". Jo us responc: Vull vetllar amb Vós!