La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 29 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,49-53): En aquell temps, Jesús deia als seus deixebles: «He vingut a calar foc a la terra, i com voldria que ja estigués encesa! (...)».

El "carro de foc" de Jesús (Déu crida l'home)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui recordem que el nostre ser en el món no és un viure des del no-res i envers el no-res, sinó que la nostra vida ha estat requerida des d'un principi per un amor infinit: tot això s'adverteix en el "carro de foc" de Jesucrist. Descobrim la seva alegria quan ens deixem incendiar pel missatge del Senyor.

La resposta a la crida de Déu exigeix que tinguem el valor de romandre prop del foc, que ha vingut per a incendiar la terra. En el "sí" al seguiment s'inclou el valor de deixar-se cremar pel foc de la passió de Jesucrist, que és també, al mateix temps, el foc salvador de l'Esperit Sant. Aquest és el nucli de la crida: que hem de romandre preparats per a deixar-nos abrandar per aquell el cor del qual crema per la força de la seva Paraula.

—Divinal Esperit, feu que em deixi incendiar per tal que també jo pugui ser foc en aquesta terra, el foc de la vida, de l'esperança i de l'amor.