La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 30 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 13,31-35): En aquell temps, alguns fariseus es van acostar a Jesús i li digueren: «Vés-te'n d'aquí, que Herodes et vol matar». Ell els respongué: «Aneu a dir a aquella guineu: ‘Avui i demà trec dimonis i curo malalts! (...).

»Oh Jerusalem, Jerusalem, que mates els profetes i apedregues els qui et són enviats! Quantes vegades he volgut aplegar els teus fills com una lloca aplega els seus pollets sota les ales, però no ho heu volgut!(...)».

La política al servei de l'home

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist denúncia el "rei", de qui caldria esperar la promoció de la pau vinculada a la justícia. La política és l'àmbit de la raó: no d'una raó tècnico-calculadora, sinó "moral", ja que el fi últim de l'Estat i de tota política és de naturalesa moral (la pau, la justícia...). La restitució de la "raó moral" (allò raonablement bo per a l'home) exigeix depurar allò "no-raonable".

Havent ja caigut les ideologies, urgeix desmitificar aquells valors que s'han desvirtuat en atorgar-los un caràcter absolut: progrés, ciència, llibertat... També la "majoria"! Cap d'aquests constitueix, en si, un criteri últim sobre el bé de l'home. Existeixen valors que ni les majories poden posar en discussió. Però, quins? Una primera resposta ens l'ofereix el "Decàleg", tot considerant que aquest no és propietat privada de cristians i jueus.

—El "Decàleg" és una expressió altíssima de la raó moral que, com a tal, coincideix àmpliament amb la saviesa de les altres grans cultures. La fe no substitueix la raó, però pot contribuir a ressaltar valors essencials.