La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 30 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 14,1.7-11): Un dissabte, Jesús entrà a menjar a casa d'un dels principals fariseus. Ells l'estaven observant. Jesús notà que els convidats havien escollit els primers llocs i els proposà (...):«Tothom qui s'enalteix serà humiliat, però el qui s'humilia serà enaltit».

L'acció política: un compromís amb la justícia

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist denuncia l'afany de prevaldre davant els altres, particularment dels qui són constituïts en autoritat. És oportú recordar allò que el rei Salomó —en la seva entronització— demanà a Déu: ni riquesa, ni la eliminació dels seus enemics..., sinó un cor dòcil per a saber jutjar el poble "de Déu" i "distingir entre el bé i el mal".

La motivació per al treball del polític no ha de ser l'èxit ni, molt menys, el benefici material, sinó el compromís per la justícia, tot creant així les condicions bàsiques per a la pau. Lògicament, un polític cercarà l'èxit, sense el qual mai tindria la possibilitat d'una acció política efectiva. L'èxit, però, està subordinat al criteri de la justícia, a la voluntat d'aplicar el Dret i a la comprensió del Dret.

—Servir el Dret i combatre el domini de la injustícia és el deure fonamental del polític. Déu-Sobirà, en aquest moment històric, en el qual l'home ha adquirit un poder fins ara inimaginable, aquest deure ens urgeix especialment.