La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 3 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 4,21-25): En aquell temps, Jesús deia la gent: «És que algú porta una llàntia per posar-la sota una mesura o sota el llit? No és per col·locar-la en el portallànties? No hi ha res d'amagat que no s'hagi de descobrir (...). Si algú té orelles per a escoltar, que escolti» (...).

El "Regne de Déu" és la sobirania del "Déu present en la història"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui —bo i continuant amb les paràboles sobre el Regne— entenem que la doctrina del Crist és "llum" per a tot el món. Però, on veiem aquest regnat? Pilats posà aquesta pregunta, però menystingué la resposta... Jesús proclama el Regne "de Déu", no un altre qualsevol: anuncia el Déu vivent, que és capaç d'actuar al món i en la història d'un mode concret.

L'aspecte nou i totalment específic del seu missatge consisteix a què aquesta és l'hora en què Déu —d'una manera que supera qualsevol modalitat precedent— es manifesta en la història com el seu vertader "Senyor", com el viu. La seva sobirania sobrepassa el "moment", va més enllà de la història sencera i la transcendeix. Al mateix temps, però, és quelcom absolutament present: en la litúrgia, al temple i a la sinagoga; en la pregària i vida del creient.

—El vostre poder, Senyor, és silenciós, però constitueix la vertadera sobirania: la glòria del Crist —la glòria humil i disposada a patir— no ha desaparegut... ni desapareixerà.