La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 5 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 8,1-10): En aquell temps, hi tornava a haver una gran gentada amb Jesús i no tenien res per a menjar. Jesús va cridar els deixebles i els digué: «Sento una gran compassió per aquesta gent, perquè ja fa tres dies que no es mouen d'aquí amb mi i no tenen res per a menjar (...).

Llavors Jesús va manar que la gent s'assegués a terra, prengué els set pans, digué l'acció de gràcies, els partí i en donava als seus deixebles perquè en servissin a la gent; i així ho van fer. Tenien a més uns quants peixets, i Jesús, després de beneir-los, digué que també els servissin. La gent en va menjar i quedaren saciats (...).

Multiplicació dels pans. Prioritat de l'espiritual

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui considerem la primera multiplicació de "pans". És un dels grans relats relacionats amb el "pa" en la vida de Jesús. Per què es fa en aquest moment el que abans —també al desert— s'havia rebutjat com una temptació?

La gentada havia arribat per a escoltar la Paraula de Déu i havien deixat totes les coses. Així, com a persones que han obert el seu cor a Déu i als altres en reciprocitat, poden rebre el pa de manera adient. Aquest miracle dels pans suposa tres elements: 1) la cerca de Déu, de la seva paraula, amb una recta orientació de tota la vida; 2) el pa es demana a Déu; 3) un element fonamental és la mútua disposició a compartir (escoltar Déu esdevé un viure amb Déu, i mena de la fe a l'amor, al descobriment de l'altre).

—Jesús no és indiferent a la fam dels homes, a les seves necessitats materials, però les situa en el context adequat i els concedeix la prioritat deguda.