La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 7 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 2,1-12): Al cap d'uns quants dies, Jesús entrà novament a Cafarnaüm (...). Vingueren uns homes a dur-li un paralític (...). Jesús (...) diu al paralític: «Fill, et són perdonats els pecats». Hi havia allà asseguts uns mestres de la Llei que pensaven: «(...) Qui pot perdonar els pecats sinó Déu?».

A l'instant, Jesús s'adonà que pensaven així i els digué: «Per què penseu això dins vostre? (...). Doncs ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra». Llavors diu al paralític: «T'ho mano, aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa». Ell s'aixecà, prengué immediatament la llitera i va sortir a la vista de tothom (...).

La humanitat paralitzada només pot caminar si guareix en el cor

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús mostra que vol sanar, abans de res, l'esperit. El paralític és la imatge de tot ésser humà al qui el peca impedeix de moure's lliurement, caminar pel viarany del bé. El mal, tot nidant a l'ànima, lliga l'home amb els llaços de la mentida, la ira, la enveja..., i a poc a poc el paralitza. Per això, Jesús, primer, perdona els pecats del paralític; i, després, el guareix completament.

L'home, paralitzat pel pecat, necessita la misericòrdia de Déu, que el Crist vingué a donar-li, per tal que, sanat el cor, tota la seva existència pogués renovar-se. També avui la humanitat du en si els signes del pecat, que li impedeix progressar amb agilitat en els valors de la fraternitat, justícia i pau, malgrat els propòsits fets en solemnes declaracions. Per què?

Només l'amor de Déu pot renovar el cor de l'home, i la humanitat paralitzada només pot aixecar-se i caminar si sana el cor. L'amor de Déu és la veritable força que renova el món.