La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 7 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,30-37): En aquell temps, Jesús i els deixebles travessaven Galilea. Els deia: «El Fill de l'home serà entregat en mans dels homes, i el mataran; però, un cop mort, al cap de tres dies ressuscitarà». Ells no comprenien què volia dir, però tenien por de fer-li preguntes.

Arribaren a Cafarnaüm. Un cop a casa, els preguntà: «Què discutíeu pel camí?». Però ells callaven, perquè pel camí havien discutit quin d'ells era el més important. Aleshores s'assegué, va cridar els Dotze i els va dir: «Si algú vol ser el primer, que es faci el darrer de tots i el servidor de tots».

Jesús, el "Servent de Déu", anuncia la seva passió

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui arribem al segon dels tres preanuncis de la passió que jalonen la pujada de Jesús a Jerusalem. A aquest ensenyament del Senyor, sempre!, segueix la resistència dels deixebles. Jesús els (ens) corregeix: l'ascens a Déu es produeix precisament en el descens del servei humil, en el descens de l'amor.

Déu mateix, en Jesucrist, es manifesta en aquest descens: no va fer ostentació de la seva condició divina, sinó que s'anorreà tot prenent la condició d'esclau, fins a sotmetre's a la "mort de creu" (cf. Fl 2,6-9). Els anuncis de la passió troben la seva culminació en l'explicació que segueix al darrer d'ells: "El Fill de l'home no ha vingut per tal que el serveixin, sinó per a servir i donar la seva vida en rescat per tots" (Mc 10,45).

—Jesús és el "Servent" de Déu que pateix i mor, tal com el profeta Isaïes havia previst en els seus cants. El "servir" és la veritable forma de regnar, i ens deixa pressentir quelcom de com Déu es "Senyor".