La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge X (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 3,20-35): En aquell temps, els mestres de la Llei que havien baixat de Jerusalem deien: «Està posseït per Beelzebul». I encara: «Aquest treu els dimonis pel poder del príncep dels dimonis» (...).

L'adoració mai ha de ser traïda. Error de l'ateisme marxisme

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui constatem una de les conseqüències més pernicioses de la increença i tancament de cor: deformar el rostre de Déu. El cas de l'Evangeli d'avui ratlla l'absurd: assignar a Jesús un poder demoníac per a explicar l'expulsió dels dimonis. Lamentable i matussera errada!

Aquell groller error dels escribes s'ha reproduït modernament en versió materialista. El salvador del món, ¿no hauria de demostrar la seva identitat donant de menjar a tots? El marxisme hauria fet que tota la fam quedés assaciada i que el desert esdevingués pa. La història, però, ha mostrat que quan no es respecta la jerarquia dels bens ja no hi ha justícia, sinó que es crea desajustament i destrucció també en l'àmbit dels bens materials. Quan es renega de Déu o, simplement, se li atorga una importància secundària (tot bandejant-lo), aleshores fracassen precisament aquestes coses presumptament més importants.

—Senyor: el pa és important, la llibertat és més important, però allò fonamental és la fidelitat constant i l'adoració mai traïda.