La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 10 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,20-26): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel. Ja sabeu que es va dir als antics: No matis, i el qui mati serà condemnat pel tribunal. Doncs jo us dic: El qui s'irriti amb el seu germà serà condemnat pel tribunal (...)».

De la "Llei de Moisès" a la "Llei del Messies"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, després d'afirmar la seva fidelitat a la Llei de Moisès, Jesucrist explica en què consisteix el «dur-la a la plenitud»: aquest acompliment exigeix quelcom més i no quelcom menys de justícia. ¿Es tracta d'un major rigorisme en l'obediència de la Llei? Què és aquesta "major justícia"?

Si al inici del "Sermó de la Muntanya" es posa l'accent en la màxima fidelitat, ara crida l'atenció que Jesús presenta la relació de la "Torà de Moisès" amb la "Torà del Messies" mitjançant una sèrie d'antítesis: "als antics se'ls ha dit..., però jo us dic...". El Jo de Jesús destaca d'un mode com cap altra mestre de la Llei s'ho pot permetre. La gentada nota que Jesús se situa al mateix nivell que el Legislador, a la mateixa alçada que Déu.

—Què ha deixat Jesús fora de la Llei? Res! Aleshores, ha afegit quelcom? Sí, s'ha afegit a Si mateix. La centralitat del Jo de Jesús en el seu missatge dóna a tot una nova orientació!