La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Advent: 24 de Desembre
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,67-79): En aquell temps, Zacaries, el pare de Joan, quedà ple de l'Esperit Sant i va dir profèticament: «Beneït sigui el Senyor, Déu d'Israel: ha visitat el seu poble i l'ha redimit; fa que s'aixequi un salvador poderós a la casa de David, el seu servent, com havia anunciat de temps antic (...).

»I a tu, infant, et diran profeta de l'Altíssim, perquè aniràs al davant del Senyor a preparar els seus camins; faràs saber al poble que li ve la salvació, el perdó dels seus pecats. Per l'amor entranyable del nostre Déu, ens visitarà un sol que ve del cel, per il•luminar els qui viuen a la fosca, a les ombres de la mort, i guiar els nostres passos per camins de pau».

El "Benedictus" de Zacaries

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, a Zacaries —que s'havia quedat mut per no haver cregut a l'Arcàngel Gabriel— Déu el perdona tot concedint-li el do de profetitzar el cant del "Benedictus": lloa Déu perquè ens ha visitat. Antigament, "adventus" era un terme tècnic que indicava l'arribada d'un funcionari, en particular la visita de reis o emperadors a les províncies. També, però, podia usar-se per a l'aparició d'una divinitat, que eixia de la seva morada oculta tot manifestant el seu poder diví.

Jesús és el Rei que, en entrar en aquesta pobra província anomenada terra, ens ha fet el do de la seva visita. Amb ella ens il•lumina: en les tenebres d'una història encara no redimida, les llums de l'esperança només s'obrien lentament, fins que arribà el Crist, Llum del món. Jesucrist és el "misteri de salvació".

—El Salvador esperat per la gent és saludat com "l'Astre naixent", l'estel que em guia —ja sense temors— envers la salvació promesa per Déu i realitzada en Jesucrist.