La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 1 de Gener Santa Maria, Mare de Déu

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,16-21): En aquell temps, els pastors anaren a Bet-Lèhem i trobaren Maria i Josep, amb el Nen posat a la menjadora. En veure-ho, van contar el que els havien anunciat d'aquell Infant. Tothom qui ho sentia quedava meravellat del que deien els pastors. Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava (...).

Santa Maria, Mare de Déu ("Thetókos")

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, arribant l'embaràs de Maria al seu terme, el temps de les promeses s'ha complert. La vinguda del Messies, anunciada pels profetes, és l'esdeveniment qualitativament més important de tota la història, a la qual confereix el seu ple i darrer sentit. Ell no ha emplenat el temps entrant des de les altures, sinó "des de dins". Així és l'estil de Déu!

La maternitat de Maria és vertaderament i plenament humana. En la frase "Déu envià el seu Fill, nascut de dona" (Gal 4,4) es condensa la veritat fonamental sobre Jesús com Persona divina que assumí plenament la nostra naturalesa humana. Ell és el Fill de Déu i, al mateix temps, es fill d'una dona: Maria. Ve d'Ella. És de Déu i és de Maria. Per això la Mare de Jesús pot i ha de ser nomenada Mare de Déu, "Theotókos" (Concili d'Efès, any 431).

—Cada cop que resem l'Ave Maria ens adrecem a la Verge amb aquest títol, tot suplicant-li que pregui "per nosaltres, pecadors".