La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 4 de gener
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,35-42): L’endemà eren allí altra vegada Joan i dos dels seus deixebles; i contemplant Jesús que passava, diu: «Mireu l’Anyell de Déu». I el sentiren parlar els dos deixebles i van seguir Jesús. I Jesús, girant-se i veient-los que el seguien, els diu: «Què cerqueu?». I ells li digueren: «Rabbí -que vol dir: Mestre- on t’estàs?». Els diu: «Veniu i ho veureu» (...).

L'establia de Betlem és el nou palau de David

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

L'establia de Betlem és el nou palau de David
Avui, el Nadal respon a la pregunta: "On us allotgeu?". El pessebre sol ser representat com un edifici desllorigat. Connota un esplendorós passat, però ara està deteriorat, els seus murs són ruïnes: ha esdevingut justament una establia. El tron de David, al qual se li havia promès una durada eterna, estava buit. Josep, el descendent de David, és un simple artesà.

David mateix havia començat com a pastor. A l'establia de Betlem, precisament on estigué el punt de partença, ara torna a començar la reialesa davídica d'un mode nou: en aquell infantó embolcallat amb bolquers i ajagut al pessebre. El nou tron des del qual aquest "David" atraurà el món és la Creu.

—La Creu es correspon amb el nou inici a l'establia. Així hom construeix el veritable palau davídic. Aquest nou palau és la comunitat dels qui es deixen atraure per l'amor del Crist i amb Ell esdevenen una nova humanitat. El poder de la bondat que es lliura a la Creu!: aquesta és la vertadera reialesa.