La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

L'Epifania del Senyor
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 2,1-12): I un cop nascut Jesús a Betlem de la Judea en temps del rei Herodes, heus aquí que uns mags vingueren d’Orient a Jerusalem, dient: «On és el rei dels jueus que ha nascut? Perquè hem vist la seva estrella a l’Orient i hem vingut a adorar-lo». Però quan ho va sentir el rei Herodes es contorbà, i amb ell tot Jerusalem (...).

Llavors Herodes, cridant d’amagat els mags (...).

Ells, després d’escoltar el rei se n’anaren. I succeí que l’estrella que havien vist a l’Orient els anava al davant, fins que s’aturà damunt el lloc on era l’infant. En veure l’estrella, s’ompliren d’un gran goig. I entraren a la casa, trobaren l’infant amb Maria, la seva mare, i prosternant-se, l’adoraren; després obriren els seus tresors, i li oferiren dons: or, encens i mirra (...).

L'Epifania: Jesús es manifesta a tothom

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui el misteri del Nadal s'irradia sobre la terra, tot difonent-se en cercles concèntrics: la Sagrada Família de Natzaret, els pastors de Betlem i, finalment, els Mags, que constitueixen les primícies dels pobles pagans. Resten a l'ombra els palaus del poder de Jerusalem, on la notícia del naixement del Messies no suscita alegria, sinó temor i reaccions hostils.

El que és meravellós dels Mags és que es postraren en adoració davant un simple nen en braços de la seva mare; no al marc d'un palau reial, sinó en la pobresa d'una cabana. Com fou possible? Certament que els persuadí el senyal de l'estel. Però aquest no hagués estat suficient si els Mags no haguessin estat persones íntimament obertes a la veritat.

—A diferència d'Herodes, obsessionat pel poder i la riquesa, els Mags es posaren en camí envers la meta de la seva recerca, i quan la trobaren, tot i ser homes cultes, es captingueren com els pastors de Betlem: reconegueren el senyal i adoraren el Nen.