La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

L'Epifania del Senyor
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 2,1-12): Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d'Orient i, en arribar a Jerusalem, preguntaven: «On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo». Quan el rei Herodes ho va saber, es va inquietar, i amb ell tot Jerusalem (...). Llavors Herodes cridà en secret els savis (...).

Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l'estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d'ells, fins que s'aturà damunt el lloc on era l'Infant. L'alegria que tingueren en veure l'estrella va ser immensa. Van entrar a la casa, veieren el Nen amb Maria, la seva mare, es prostraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra (...).

L'Epifania: Jesús es manifesta a tothom

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui el misteri del Nadal s'irradia sobre la terra, tot difonent-se en cercles concèntrics: la Sagrada Família de Natzaret, els pastors de Betlem i, finalment, els Mags, que constitueixen les primícies dels pobles pagans. Resten a l'ombra els palaus del poder de Jerusalem, on la notícia del naixement del Messies no suscita alegria, sinó temor i reaccions hostils.

El que és meravellós dels Mags és que es postraren en adoració davant un simple nen en braços de la seva mare; no al marc d'un palau reial, sinó en la pobresa d'una cabana. Com fou possible? Certament que els persuadí el senyal de l'estel. Però aquest no hagués estat suficient si els Mags no haguessin estat persones íntimament obertes a la veritat.

—A diferència d'Herodes, obsessionat pel poder i la riquesa, els Mags es posaren en camí envers la meta de la seva recerca, i quan la trobaren, tot i ser homes cultes, es captingueren com els pastors de Betlem: reconegueren el senyal i adoraren el Nen.