La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

4 de Gener: Santa Elisabeth Ann Seton

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,38-42): En aquell temps, Jesús va entrar en un poble, i l'acollí una dona que es deia Marta. Una germana d'ella, que es deia Maria, es va asseure als peus del Senyor i escoltava la seva paraula (...)».

Santa Elisabeth Ann Seton (1774-1821)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem la festa de santa Elizabeth Ann Seton, esposa, mare, educadora, fundadora de les Germanes de la Caritat, i iniciadora del sistema d'escoles parroquials dels Estats Units, sistema pel qual una parròquia facilita l'educació total per als seus nens. Malgrat que santa Elizabeth Ann Seton treballà sense repòs tot establint escoles catòliques arreu d'Estats Units, la seva principal fita i el de la seva congregació fou la vida interior. Prengué molt seriosament el missatge del Senyor en l'Evangeli d'avui: «Maria ha escollit la millor part» (Lc 10,42).

Santa Elizabeth Ann Seton sempre encoratjà les Germanes de la Caritat a conservar com un tresor llur vida interior. Així, escrigué: «Una vida interior significa la continuació de la vida del Salvador dins nostre» i és la «la dolça terra promesa».

—Aquesta monja dels primers dies de la República Americana ensenya a l'home modern, i sempre ocupat, que res no es pot aconseguir que pagui la pena, si no està fet en unió amb el Senyor.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.