La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

10 de Febrer: Santa Escolàstica, verge

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,38-42): En aquell temps, Jesús va entrar en un poble, i l'acollí una dona que es deia Marta. Una germana d'ella, que es deia Maria, es va asseure als peus del Senyor i escoltava la seva paraula (...).

Santa Escolàstica, verge (480-547)

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui celebrem santa Escolàstica, germana de sant Benet, fundador del monacat a Occident. Escolàstica fundà, als peus de Montecasino, un convent per a dones.

L’única font històrica sobre la vida de santa Escolàstica són els capítols 33 i 34 del segon llibre dels “Diàlegs” de sant Gregori Magne. El papa Gregori narra de santa Escolàstica que, “consagrada al Déu omnipotent ja des de l’època de la seva infantesa, acostumava a visitar el seu germà un cop a l’any” i que “passava molta estona en santes converses amb ell”. La darrera ocasió en què es reuniren fou tota una lliçó per a sant Benet. Efectivament, volent ell retornar al seu convent, la seva germana li demanà que romangués encara una estona més, però sant Benet replicà que la regla no li ho permetia. “Aquella santa, en escoltar la negativa del seu germà (...), pregà el Déu totpoderós”. Aleshores començà a diluviar talment que “ni Benet i els germans que l’acompanyaven pogueren sortir d’aquell lloc”.

—Davant del disgust del sant, la seva germana replicà: “T’ho havia demanat i no m’has volgut escoltar; he pregat Déu i ell m’ha escoltat”.