La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 26 de Maig: Sant Felip Neri, prevere

Text de l'Evangeli (Jn 17,20-26): En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, no prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula. Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat (...)».

Sant Felip Neri, prevere (1515-1595)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l’amable figura del “sant de l’alegria” conserva intacta la irresistible atracció que exercia en tots aquells qui s’apropaven a ell per tal d’aprendre a conèixer i experimentar les fonts autèntiques de la joia cristiana.

En efecte, quan recorrem la biografia de sant Felip ens sorprèn i fascina el mode alegre i amable amb què sabia educar, apropant-se fraternalment i pacient a tots. Com és sabut, aquest sant acostumava a recollir els seus ensenyaments en breus i amenes dites: «Estigueu quiets, si podeu», «escrúpols i melancolia, fora de la meva casa», «sigueu humils i no altius», «l’home que no prega és un animal sense paraula»... En la enginyositat d’aquestes i altres moltes “dites”, hom pot apreciar el coneixement agut i realista que havia anat adquirint de la naturalesa humana i de la dinàmica de la gràcia. En aquests ensenyaments ràpids i concisos traduïa l’experiència de la seva llarga vida i la saviesa d’un cor en el que se sojornava l’Esperit Sant.

—Sant felip Neri es presenta en el panorama de la Renaixença romana com el “profeta de l’alegria” que sabé seguir Jesús, tot inserint-se activament en la civilització del seu temps, en molts aspectes tan semblant a l’actual.